Ernæringsfysiolog

Hva man putter i munnen og hvordan kroppen takler hverdagen, henger sammen som hånd i hanske. Vi er hva vi spiser! Ernæringsendring kan være et godt alternativ til andre behandlingsformer. Ved Stavanger Idrettsklinikk kan optimalisering av kostholdet brukes alene, eller som tilskudd til annen behandling. Det kan være krevende å legge om kosten, og ofte kan det ta lang tid før kostendringene blir en naturlig del av livsstilen. Da kan det være godt å støtte seg på en ernæringsfysiolog.  

Lurer du på om du får i deg for lite eller for mye energi og næringsstoffer? Da kan en kostholdsberegning være noe for deg. Her analyserer vår ernæringsfysiolog ditt eksisterende kosthold med tanke på inntak av energi, protein, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler, for så å komme med råd om hva du eventuelt kan forandre på. Dette for å få et optimalt kosthold for å forebygge sykdommer og få en god helse.

Sliter du med en trøblete og lite samarbeidsvillig mage? Har du mye luftplager og kjenner kroppens energinivå daler? Plaget av hodepine, stive og/ eller hovne ledd? Da kan kanskje en matintoleransetest være noe for deg. Det som mange kanskje ikke vet er at ved en matintoleranse følger betennelsesreakjsonen blodstrømmen, og kan forårsake problemer i hele kroppen. Dessverre spiser mange av oss helt feil i forhold til slik kroppen vår gjerne vil vi skal spise. Mange matvarer kan lage problemer i tarmene våre og kan nedsette vår allmenntilstand betraktelig. Faktisk sitter 80 % av vårt immunforsvar i tarmen, samt at en rekke lykkehormoner produseres der. For å finne ut av en matintoleranse har man valget mellom å gjennomføre en prosess med eliminasjon av matvarer (svært langvarig og slitsomt) eller å ta en enkel test. En matintoleranse er svært vanskelig å finne ut hva som kan forårsake plagene på egenhånd. En matintoleransetest er svært effektiv og oppdager matintoleranser som ligger til grunne for at kroppen ikke fungerer slik den skal.

Ernæringsfysiologen kan også tilby hjelp rundt varig vektnedgang, optimalisering av kostholdet for mosjonisten, den treningsglade, eller toppidrettsutøveren. Her vil en få et skreddersydd opplegg, tilpasset den individuelle.

Vår ernæringsfysiolog tilbyr enkeltkonsultasjoner, gruppeundervisning og foredrag.