Det er vår, sol og tid for at løpeskoene kommer på hyppigere og hyppigere.

Ønsker du å tilføre litt ekstra til løpingen din? Vi på Stavanger Idrettsklinikk inviterer til innholdsrike og inspirerende kvelder med fokus på ulike løpsrettede temaer gjennom en praktisk tilnærming. I etterkant av temakveldene vil det bli lagt opp til en løpeøkt ute for de som har litt ekstra tid.

For hvem: Dette er kurset for deg som interesserer deg litt ekstra for løping og er vant til å trene fra før. Skader ingen hindring.
Pris: 1600 kr for 6 ganger
Påmelding: kristine@stavangeridrettsklinikk.no eller via vipps Stavanger Idrettsklinikk/77773 (merk med mailadresse).

Datoer og tema:
Torsdag 03.05 kl 18.30-20.00: Løpeteknikk og myter rundt løping (Maria og Kristine):
Vi tar opp temaer som løpeteknikk, skotøy og 4 x 4. Hva skal vi velge? Vi setter myter på spissen sammen med rykende oppdatert forskning og klinisk praksis.

Onsdag 09.05 kl 15-16: Aqua-jogg (Kristine):
Løping i vann er et effektivt alternativ for å redusere belastning, og et godt alternativ om du er skadet og ikke kan løpe som normalt. Aquajogg instruktør Kristine tar deg med på en spennende økt i vannet!

Tirsdag 15.05 kl 18.30-20.00: Skadeforebyggende og prestasjonsfremmende økt (Kristine):
Å holde seg skadefri er en forutsetning for å prestere. Ved enkle grep kan du redusere skaderisikoen betydelig. Denne økta rettet vi mot praktisk fokus med gjennomgang av løpespesifikke øvelser for å holde deg skadefri.

Tirsdag 22.05 kl 18.30-20.00 Erfaring fra løpere (Trude og Eivind):
Løpsentusiast og utøver Trude Håland deler sine erfaring på vei til målet om å krysse mållinjen på sitt 50-tiende maraton. Eivind Knudsen er også tilstede for å streifer oss gjennom hans erfaring og kunnskap med sin imponerende maratontid på 2.25!

Torsdag 31.05 kl 18.30-20.00 Testlab: Laktat og intensitetssoner (Kristine):
I vår treningsavdeling tester vi laktat hvor det måles laktatkonsentrasjon i blod i kombinasjon med hjertefrekvens. Dette gir informasjon for å vurdere effekten av utført trening og kan brukes som en veiledende indikator for intensitetssoner og individuell belastning protokoll. Hva betyr dette og hvordan kan dette brukes i praksis?

Torsdag 07.06 kl 18.30-20.00 Ernæring og restitusjon (Stian):
Ernæring og restitusjon er viktige stikkord for en godt fungerende løpekropp. Vår ernæringsfysiolog Stian har som mål å gi deg innspill som kan passe inn i din hverdag.

Foredragsholdere:
Kristine Jahren
Kristine er en av Stavanger Idrettsklinikks engasjerte fysioterapeuter og løpeentusiast. Hun har allsidig erfaring og kunnskap innen idrett med bakgrunn som aktiv skiskytter, og er per i dag langdistanse triatlet. Kristine har og aqua-jogg klasser med svært gode resultater hos deltagerne.

Maria Øgreid Leitao
Maria er Spesialist i idrettsfysioterapi og en meget erfaren idrettsfysioteraput og medeier av Stavanger Idrettsklinikk. Maria har vært mangeårig fysioterapeut for blant annet håndball-landslaget herrer og beachvolleyball-landslaget, samt deltatt som terapeut i 2 olympiske leker. Gjennom karrieren har Maria spisset mye av sitt interesse-område mot løping.

Stian Halvorsen
Ernæringsfysiolog Stian har bred og variert erfaring innen sitt fagfelt. I sin arbeidshverdag jobber han med alt fra aktive idrettsutøvere til mosjonister, vektproblematikk, livsstilsendringer, foredrag og matintoleranse. Stian gjennomfører også grunnleggende kartlegging for kostholdsveiledning for individuelle hverdagsutøvere.

Gjesteforelesere:
Trude Håland
Trude har en enorm løpeglede og brenner for å motivere andre til å begynne å løpe. Hun har en aktiv håndballkarriere bak seg, og har spilt i 1. divisjon i flere sesonger. Hun er ambisiøs og trener målrettet mot nye personlige rekorder.

Eivind Knudsen
Eivind er 27 år og maratonløper med en imponerende personlig rekord på 2.25 under Hamburg maraton. Han er på vei tilbake etter skade og har som mål å løpe under 2.20 i Amsterdam maraton i oktober.

Comment